Den Dennis demonstreert zijn handwerkkwaliteiten bij de stand van Happy Crafts.
Volledig scherm
PREMIUM
Den Dennis demonstreert zijn handwerkkwaliteiten bij de stand van Happy Crafts. © Frans Paalman

Haken en breien stoffig? Bij de handwerkbeurs in Zwolle vinden ze van niet

Handwerken, breien, haken, dat werk, kampt nog steeds met een stoffig imago, zeggen insiders tijdens de vierdaagse handwerkbeurs in de Zwolse IJsselhallen. Terwijl handwerken aan alle generaties is besteed, ja, zelfs aan mannen.

,,Ik ben heel druk op sociale media, maar vloggen is niets voor mij.” De Zwolse Lisette Eikelboom (36) geeft sinds een jaar of drie workshops onder de naam Tante Setje. Hoewel ze bij Happy Crafts aan de Assendorperstraat genoeg jongeren onderwijst in haak-en breitechniek, ziet ze zichzelf nog niet als influencer haar eigen YouTube-kanaal bestieren.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle