In 2018  kreeg Hardenberg als eerste gemeente in ons land  de titel Meest toegankelijke gemeente. De prijs werd door minister Hugo de Jonge (derde van rechts) uitgereikt aan de latere minister van gehandicaptenzaken Rick Brink (voorgrond) en Peter Snijders (tweede van rechts), die als burgemeester Hardenberg heeft ingeruild voor Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2018 kreeg Hardenberg als eerste gemeente in ons land de titel Meest toegankelijke gemeente. De prijs werd door minister Hugo de Jonge (derde van rechts) uitgereikt aan de latere minister van gehandicaptenzaken Rick Brink (voorgrond) en Peter Snijders (tweede van rechts), die als burgemeester Hardenberg heeft ingeruild voor Zwolle. © archief GS-Media

Hardenberg opnieuw de meest toegankelijke gemeente? Zwolle en Harderwijk azen ook op de prijs

Na een grote schifting maken Hardenberg, Harderwijk en Zwolle met nog negen andere gemeenten kans op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.