Volledig scherm
PREMIUM
De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is verkozen tot minister van Gehandicaptenzaken. © ANP

Hardenbergse Rick Brink: ‘Als je Frans Bauer bent, kijken mensen ook naar je’

De Hardenbergse Rick Brink (33) is gisteren benoemd als officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Wat houdt de functie eigenlijk in? Een gesprek met de kersverse minister.

,,Ik leef nog, ik adem gewoon door,” lacht Rick Brink. ,,Mijn telefoon is ontploft, de reacties zijn overweldigend. Ik krijg echt van alle kanten uit het hele land felicitaties, van verschillende zorgorganisaties, bedrijven maar ook van veel mensen die zelf een beperking hebben.” Hij heeft zich zo goed mogelijk geprobeerd voor te bereiden op deze mediastorm, maar dat het zo hard zou gaan waaien had hij dan weer niet gedacht. Het sterkt hem in het idee dat het thema kennelijk aanspreekt. 

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle