Bart Kemp van Agractie staat in de aanloop van de eerste bemiddelingsgesprekken onder leiding van Johan Remkes de pers te woord.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kemp van Agractie staat in de aanloop van de eerste bemiddelingsgesprekken onder leiding van Johan Remkes de pers te woord. © ANP

Hardere boerenacties in de regio te verwachten na eerste overleg met Remkes

Nu de eerste gespreksronde tussen het kabinet en verschillende boerenorganisaties onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes het wantrouwen tussen de partijen niet heeft weggenomen, dreigt het een hete zomer te worden. De wil om hardere boerenacties te gaan voeren is onder de meest radicale boeren alleen maar gegroeid, zo leert een rondgang onder actievoerders in de regio.

49 reacties

 • H de Vries

  2 dagen geleden
  @grootkoerkamp ik denk dat we het stadium van onteigenen wel voorbij zijn. De boeren hebben duidelijk gemaakt dat ze geen warme sanering willen van hun vervuilende bedrijfstak. Dus dat wordt een koude sanering met vervuilverboden en dus faillissementen. Of, en dat is wat Mansholt heeft verzuimd toen hij de landbouwsubsidies invoerde: nationalisatie van de grond en een schappelijke schadeloosstelling. Wat iets heel anders betekent dan een gewone nette onteigening.
 • R Barlaeus

  2 dagen geleden
  Zielige reactie van Bart Kemp. Als een klein kind imiteert hij de vrouwelijke stem van de minister van Stikstof. Bart heeft geen argumenten dus gaat hij iemand maar raar nadoen. Bij het gesprek met Remkes wilde hij niet meedoen maar hij wil wel een rare reactie geven. Wat een sneu type.
 • J.A. Groot Koerkamp

  2 dagen geleden
  Je kunt het anders bekijken de toeslagen afere de uithuisplaatsing van kinderen je zult er zelf mee geconfronteerd worden en wat gebeurt er door het kabinet bijna niets. Rutte heeft er geen herinnering aan en als boer dat je hele toko onteigend word dan kun je als leek wel denken stop met de acties maar volgens mij is dat niet zo makkelijk. Dus boeren ga door maar graag met geschaafde aktie.
 • A Aalberts

  2 dagen geleden
  @ Evert koekoek. Dat is heel eenvoudig uit te leggen. De overheid weet heel goed hoe fout zij in dit stikstof dossier zijn. Deugt niks van. Kijk naar vliegveld Lelystad en naar de PFAS protesten in 2019. Bij PFAS waten de normen een factor 100 te streng vast gesteld en moest de bouw en wegenbouw wel de snelwegen blokkeren de bouw in Nederland niet op slot te zetten.
 • evert koekkoek

  2 dagen geleden
  Burgers die rotzooi dumpen en branden stichten worden opgespoord, berecht, wordt dikke boetes opgelegd en krijgen vaak een gevangenisstraf of taakstraf opgelegd. Hoe moeilijk kan het zijn om de boeren en de voormannen die rotzooi dumpen en brandstichten op te sporen op te pakken en op te sluiten. Pak vooral de voormannen op die aanzetten tot criminele acties, het plegen van milieudelicten en via de media de openbare veiligheid ondermijnen. Sluit veevoederbedrijven. Overheid doe hier iets aan!