Rick Brink in Zwolle: een van de vijf gemeenten die nog kans maken op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.
Volledig scherm
Rick Brink in Zwolle: een van de vijf gemeenten die nog kans maken op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. © Frans Paalman

Harderwijk, Zwolle én titelverdediger Hardenberg naar finale ‘Meest toegankelijke gemeente van Nederland’

Is Harderwijk, Zwolle op opnieuw Hardenberg het meest vriendelijk voor mensen met een beperking of een chronische ziekte? Of gaat de eer richting de Achterhoek (Oude IJsselstreek) of zelfs naar het verre Limburg (Stein)? 

1 reactie

 • E. Hetebrij

  2 weken geleden
  De toegankelijkheid in Zwolle is soms ver te zoeken doordat allerlei fysieke obstakels je de weg versperren en je gedwongen wordt om je op de (drukke) rijbaan te begeven (al dan niet met kinderen of andere hulp-apparaten). Ik zie dagelijks in mijn en omliggende wijken auto's op de stoep, grofvuil op de stoep, fietsen en deelscooters op de stoep, winkeluitstallingen op de stoep, terrassen op de stoep en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Is Oude IJsselstreek de meest toegankelijke gemeente van Nederland? ‘Het is hier echt goed voor elkaar’
  PREMIUM

  Is Oude IJssel­streek de meest toeganke­lij­ke gemeente van Nederland? ‘Het is hier echt goed voor elkaar’

  ULFT - Wat hebben Zwolle, Rotterdam, Harderwijk en Oude IJsselstreek met elkaar gemeen? Al deze gemeenten zijn doorgedrongen tot de laatste twaalf in de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Roy Splithof en Sandra Gosseling, beiden lid van de werkgroep Onbeperkt Meedoen in Oude IJsselstreek hopen vurig dat de gemeente de titel in de wacht sleept.