Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal bewoners op de dag van de brand. Op de achtergrond de uitgebrande appartementen van Lenie Kluiver en Appie Buist. © Frans Paalman

Hartverwarmende acties voor Lenie (83) en Appie (66) na brand in Zwolse zorgflat: ‘Ongelooflijk, zoveel liefde’

Sinds afgelopen weekend staat het leven van Lenie (83) en buurman Appie (66) op zijn kop. Ze verloren in de brand in zorgflat De Keersluis bijna alles wat ze in bezit hadden. Gelukkig zijn de buren in goede handen. Van alle kanten wordt hulp aangeboden, van inzamelingsacties tot kunstgebitten.

Eén van de acties is opgestart door Zwolse carnavalsvereniging De Pepperbussies. Zij zamelen sinds afgelopen zondag geld in. ,,Wij hadden in de avond een receptie met onze vereniging. Toen daar duidelijk werd dat het om Lenie Kluiver ging zijn we begonnen met intern een Tikkie (app om makkelijk een donatie te kunnen maken, red.) rondsturen”, vertelt voorzitter Jolinda Fels. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle