Een aantal bewoners op de dag van de brand. Op de achtergrond de uitgebrande appartementen van Lenie Kluiver en Appie Buist.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal bewoners op de dag van de brand. Op de achtergrond de uitgebrande appartementen van Lenie Kluiver en Appie Buist. © Frans Paalman

Hartverwarmende acties voor Lenie (83) en Appie (66) na brand in Zwolse zorgflat: ‘Ongelooflijk, zoveel liefde’

Sinds afgelopen weekend staat het leven van Lenie (83) en buurman Appie (66) op zijn kop. Ze verloren in de brand in zorgflat De Keersluis bijna alles wat ze in bezit hadden. Gelukkig zijn de buren in goede handen. Van alle kanten wordt hulp aangeboden, van inzamelingsacties tot kunstgebitten.

Eén van de acties is opgestart door Zwolse carnavalsvereniging De Pepperbussies. Zij zamelen sinds afgelopen zondag geld in. ,,Wij hadden in de avond een receptie met onze vereniging. Toen daar duidelijk werd dat het om Lenie Kluiver ging zijn we begonnen met intern een Tikkie (app om makkelijk een donatie te kunnen maken, red.) rondsturen”, vertelt voorzitter Jolinda Fels. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle