Het is onrustig op de afdeling cardiologie van ziekenhuis Isala in Zwolle.
Volledig scherm
Het is onrustig op de afdeling cardiologie van ziekenhuis Isala in Zwolle. © Frans Paalman

Hartzorg van patiën­ten Isala Zwolle in geding na corruptie­schan­daal

De problemen stapelen zich op in het hartcentrum van ziekenhuis Isala in Zwolle. Er zijn te weinig cardiologen, de werkdruk is hoog en de wachtlijsten groeien. Als niet wordt ingegrepen kan dit leiden tot ‘patiëntonveilige situaties’, aldus het ziekenhuis.

18 reacties

 • gerard doets

  1 maand geleden
  Hartchirurg is een moeilijk vak, Ik weet niet hoeveel er klaarstaan en of de salarissen well hoog genoeg zijn. Specialisten worden financieel in de hoek gemanoeuvreerd door spreadsheets ridders. Als je mensen schaak zet dan zoeken ze een uitweg. Wel tendensieus van de fiod om daar tijd in te steken terwijl heel veel andere zaken blijven liggen wegens...... Lijkt erop dat ze het laaghangende fruit het eerst nemen. Medisch specialisten zijn geweldig!
 • o van zonneveld

  1 maand geleden
  Het kan wel kloppen dat veel ziekenhuizen in de fout gaan. Dit heeft te maken met het aannemen van personeel. want als je als heel goed gaat kijken wat ze vragen in een vacature. komt een vog verklaring niet eens in voor. terwijl dit wel verplicht is om dit in de vacature te zetten. https://isalawerkt.nl/vacatures/ op de hele website kon ik niks vinden over vog.https://isalawerkt.nl/wat-bieden-wij-je/ vog zou wettelijk verplicht moeten zijn.
 • A. Kooi

  1 maand geleden
  En maar net doen of ze geinteresseerd zijn in de patient en ondertussen de boel schaamteloos oplichten.wat een armoe.
 • G. Molen

  1 maand geleden
  Sta op de wachtlijst voor een hartklep operatie . Als je dit allemaal leest ,is het vertrouwen ver te zoeken . Hebben die cardiologen daar wel aan gedacht ,toen ze al dat geld in ontvangst namen ?
 • J. Nieland

  1 maand geleden
  Er zijn ook jonge klare ingewerkte cardiologen die geen contract ktrijgen ( of een slecht aanbod). .
 1. Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’
  PREMIUM
  met video
  6

  Ouderen in Zwolle kunnen door kapotte lift hun huis niet in of uit: ‘Wat als er nood is?’

  Doet-ie het of doet-ie het niet? De bewoners van appartementencomplex Gildehuys ergeren zich groen en geel aan de enige lift van het gebouw, omdat die om de haverklap in storing schiet. Stichting Woonzorg Nederland zegt ‘ouderenopvang naar een hoger plan te willen tillen’, maar zo voelt dat op de vierde verdieping in Zwolle niet. ,,We kunnen niet zonder deze lift.”