Hé is dat nu een wild zwijn aan de ‘verkeerde kant’ van de IJssel?!

VIDEOIn de uiterwaarden van de IJssel tussen Wijhe en Zwolle scharrelt een wild zwijn. Dat is bijzonder, want wilde zwijnen horen helemaal niet aan de Overijsselse kant van de rivier te zijn. De keiler moet het stromende water over gezwommen zijn.

7 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  De illusie van maakbare natuur in Nederland. Zie de ellende in de Oostvaardersplassen en de Nieuwe Wadden van vervuilde grond. Staatsbosbeheer wil het stuifzand bij Hulshorst maanden afsluiten. Gelukkig is de gemeente Nunspeet daar tegen. Wat is het verschil met het afsluiten van een deel van het Kroondomein? Selectieve verontwaardiging!!
 • Frank Appels

  1 jaar geleden
  Heide op de Veluwe is het gevolg van kap van de bossen voor de Veluwse ijzerindustrie. De natuur probeert op deze heidevlaktes weer bos te krijgen. En wat betreft het bosvarken, deze is begin 1900 geimporteerd en door verkeerd jachtbeleid de laatste jaren tot zeker 15.000 dieren toegenomen die deze winter geen natuurlijk voedsel op de Veluwe kunnen vinden. Gevolg, masale sterfte en vlucht naar gebieden buiten de hekken van de Veluwe.
 • Arend Reiger

  1 jaar geleden
  Maakbare wereld.
 • WG Jansen

  1 jaar geleden
  @Leos Vriend: heide op de Veluwe is wel degelijk aangepland ivm ontbossing in het verleden voor de industrie en houtskoolbranderijen. Kijk de bronnen maar eens na op internet.
 • Linda van Maanen

  1 jaar geleden
  Echt zo triest dat zo'n dier dan maar gelijk afgeknald moet worden. Laat 'm toch! Net zo raar dat edelherten niet in andere gebieden mogen komen dan bv de Veluwe en dat terwijl ze net over de grens beschermd zijn. Is toch bizar?
 1. Voor 50.000 euro aan merkkleding gejat uit Zwolse winkel van Corné, maar dan... ‘Eindelijk, eindelijk!’
  PREMIUM
  met video
  12

  Voor 50.000 euro aan merkkle­ding gejat uit Zwolse winkel van Corné, maar dan... ‘Eindelijk, eindelijk!’

  Rechtop zitten ze in bed en in één klap zijn ze wakker als om 04.58 uur de telefoon gaat. Corné en Klazien Derksen kennen inmiddels het klappen van de zweep, de alarmcentrale belt ze niet voor het eerst. Het is goed mis bij hun Zwolse vestiging van modezaak Derksen & Derksen. Krakers zijn ervandoor met tienduizenden euro’s aan kleding. De afloop is deze keer wél anders.
  Zwolle