Hé is dat nu een wild zwijn aan de ‘verkeerde kant’ van de IJssel?!

VIDEOIn de uiterwaarden van de IJssel tussen Wijhe en Zwolle scharrelt een wild zwijn. Dat is bijzonder, want wilde zwijnen horen helemaal niet aan de Overijsselse kant van de rivier te zijn. De keiler moet het stromende water over gezwommen zijn.

7 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  De illusie van maakbare natuur in Nederland. Zie de ellende in de Oostvaardersplassen en de Nieuwe Wadden van vervuilde grond. Staatsbosbeheer wil het stuifzand bij Hulshorst maanden afsluiten. Gelukkig is de gemeente Nunspeet daar tegen. Wat is het verschil met het afsluiten van een deel van het Kroondomein? Selectieve verontwaardiging!!
 • Frank Ugchelen

  2 maanden geleden
  Heide op de Veluwe is het gevolg van kap van de bossen voor de Veluwse ijzerindustrie. De natuur probeert op deze heidevlaktes weer bos te krijgen. En wat betreft het bosvarken, deze is begin 1900 geimporteerd en door verkeerd jachtbeleid de laatste jaren tot zeker 15.000 dieren toegenomen die deze winter geen natuurlijk voedsel op de Veluwe kunnen vinden. Gevolg, masale sterfte en vlucht naar gebieden buiten de hekken van de Veluwe.
 • Arend Reiger

  2 maanden geleden
  Maakbare wereld.
 • WG Jansen

  2 maanden geleden
  @Leos Vriend: heide op de Veluwe is wel degelijk aangepland ivm ontbossing in het verleden voor de industrie en houtskoolbranderijen. Kijk de bronnen maar eens na op internet.
 • van Maanen

  2 maanden geleden
  Echt zo triest dat zo'n dier dan maar gelijk afgeknald moet worden. Laat 'm toch! Net zo raar dat edelherten niet in andere gebieden mogen komen dan bv de Veluwe en dat terwijl ze net over de grens beschermd zijn. Is toch bizar?