Asbestdaken zijn na 1 januari 2025 verboden en moeten voor die datum worden gesaneerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Asbestdaken zijn na 1 januari 2025 verboden en moeten voor die datum worden gesaneerd. © Foto van de Biezen

Heb jij een dak vol asbest, of je buren misschien? Op deze kaart kan je dat per woning bekijken

Benieuwd of er asbest op het eigen dak ligt, of op daken in de buurt? Dat is best belangrijk om te weten, want uiterlijk 1 januari 2025 zijn asbestdaken verboden. Het antwoord is sinds kort - ook per adres - te vinden op asbestdakenkaarten van Overijssel en Gelderland. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenlevens gespeeld’
  PREMIUM
  4

  ‘Levensge­vaar­lijk’ gifschip mogelijk snel weg uit Zwolle: ‘Er wordt hier met mensenle­vens gespeeld’

  Het ‘giftige schip’ Imatra, dat in Zwols water ligt, wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt dinsdag verplaatst naar Amsterdam. Maar niets staat nog vast, geeft schipper Daniël Boere aan. Hij is eigenaar van één van de andere twee schepen waarin een veel te hoge concentratie van de giftige stof fosfine is gemeten. Boere had geen idee van de giftige lading van zijn schip. ,,Er wordt hier met mensenlevens gespeeld, maar iedereen trekt zijn vingers er vanaf.”