Hendrik (81) ziet vliegtuigbom uit WOII naast zijn Zwolse boerderij alsnog ontploffen

videoHij dacht dat er een granaat ontploft was. Maar in werkelijkheid bleek het een flinke vliegtuigbom die op scherp stond. Hendrik Binnendijk (81) uit Zwolle maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog een bombardement dicht bij zijn woning mee. Vandaag is één van die bommen op bedrijventerrein Hessenpoort tot ontploffen gebracht. ,,Mijn vader heeft het gat nog eigenhandig dicht gegraven.‘’

Omdat het bedrijventerrein wordt uitgebreid is onderzoek gedaan naar niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Een 250 lbs vliegtuigbom uit 1940 van de Engelse luchtmacht werd aangetroffen.  Het braakliggende terrein werd afgezet. Het luchtruim tijdelijk afgesloten. Om 13.00 uur bracht de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de bom gecontroleerd tot ontploffen.

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle