Volledig scherm
Mick en Henk tijdens hun optreden bij The Voice Senior © RTL

Henk en Mick uit Zwolle glansrijk door in The Voice Senior

Het Zwolse zangduo Henk Klompenmaker (71) en Mick Woearbanaran (68) is door naar de knock-outronde van The Voice senior. Zij kozen vrijdagavond het duo Gordon en Gerard Joling als coaches in de nieuwe talentenshow van RTL4.

,,Wij kennen elkaar sinds 1962, we zongen in verschillende bands. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren, maar sinds twee jaar zijn we de nieuwe snoepjes van Zwolle''', introduceerde Klompenmaker het duo.  Woearbanaran: ,,En we voelen ons 35, 40 jaar oud.''

Klompenmaker en Woearbanaran zongen vervolgens samen een versie van het nummer Dancing in the Street van Mick Jagger en David Bowie. Dat deden zij zo goed, dat de jurystoelen van Angela Groothuizen, Marco Borsato, Ilse de Lange en de duoseat van 'Geer en Goor' al draaiden.

Gordon, enthousiast tegen Joling: ,,Dat zijn wij over twintig jaar!'' Groothuizen noemde het duo leuk en beweerde dat ze heel goed met oudere mannen overweg kon, Borsato roemde de tweestemmigheid en de interactie met het publiek, De Lange voelde één en al positiviteit. Joling trok het Zwolse duo kennelijk over de streep met de opmerking: ,,Als jullie echt succes willen, kom je bij een ander duo''.

En dat deden Klompenmaker en Woearbanaran dus. Waardoor het Zwolse duo richting Knockout-fase van het programma zal worden gecoacht door Geer en Goor. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle