Herder Tjitse Terpstra van de Zwolse stadskudde heeft zijn schapen momenteel bij huis in Nijeberkoop staan, midden in het leefgebied van de Drents/Friese wolvenroedel. Inzet: wolf
Volledig scherm
PREMIUM
Herder Tjitse Terpstra van de Zwolse stadskudde heeft zijn schapen momenteel bij huis in Nijeberkoop staan, midden in het leefgebied van de Drents/Friese wolvenroedel. Inzet: wolf © Pedro Sluiter/ Patrick van Bakkum

Herder Tjitse van de Zwolse stadskudde heeft al last van oprukkende wolf: ‘Je ontkomt er niet aan’

met videoEen wolf heeft deze zomer twee schapen gedood in de gemeente Zwolle. Het is voor het eerst sinds de terugkeer van het roofdier in ons land dat er een wolf binnen de gemeentegrenzen van Zwolle is aangetoond. Ook vorige week is in Zwolle een schaap doodgebeten, maar het is nog niet bekend of een wolf dat deed.

6 reacties

 • Dirk Brinkman

  3 dagen geleden
  Als er al stads schapen kuddes aangevallen worden door wolven , niet alleen bij Zwolle , betekenen 2 dingen :1 wolven vormen een steeds groter probleem voor schapen , 2 de wolven zijn niet bang voor mensen . Of ze leren heel snel dat mensen niets doen , of de oudere wolven zijn door mensen grootgebracht in kleine natuurparken of zo iets., vandaar geen angst meer voor mensen .
 • Jules Vismale

  5 dagen geleden
  @Andre Eggerding, in Nederland lopen vele miljoenen schapen rond en als wolven die allemaal zouden gaan consumeren dan moeten ze haast van het kaliber Heuvelbuik zijn, een van de Zes Dienaren, die in dit sprookje zeker 300 ossen had geconsumeerd!
 • Joost Van Zutphen

  6 dagen geleden
  We vergassen en verbranden miljoenen kippen omdat we weigeren ze te vaccineren. Dan zijn enkele tientallen doden schapen totaal irrelevant. Zelfs wanneer het er honderden of vele duizenden zouden worden, is het nog om een betere reden dan wat wij mensen met die kippen doen.
 • K van Venen

  6 dagen geleden
  Mooi filmpje maar krant moet ophouden met locatie van de wolf te vermelden.
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  De stadskudde is over een paar jaar niet meer. Schapen zullen uit het landschap verdwijnen. Het risico wordt te groot.