Volledig scherm
Het X-gebouw van hogeschool Windesheim. © de Stentor

Herstelwerk X-gebouw begint dit jaar niet meer

De herstelwerkzaamheden in het gesloten X-gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle gaan waarschijnlijk dit jaar niet meer van start. De hogeschool wacht op een landelijk advies over hoe gebouwen met onveilige vloeren het beste aangepast kunnen worden. Momenteel wordt daar nog onderzoek naar gedaan.

Vorige maand bleek dat de vloeren in het zeven verdiepingen tellende gebouw niet stevig genoeg zijn. Ze zijn aangebracht volgens een bouwmethode die in opspraak raakte na het instorten van een parkeergarage in Eindhoven. Onderzoek liet zien dat de de hechting tussen gestort beton en vloerplaten niet in orde is. 

Dat de school eerst landelijke voorstellen voor de  beste aanpak afwacht betekent niet dat het gebouw daardoor langer dicht blijft, zegt woordvoerder Lex Kloosterman. Er was volgens hem al een ruime marge genomen omdat er nog veel onzeker is. De verwachting is nog steeds dat het gebouw rond de zomer van volgend jaar weer in gebruik genomen kan worden.

  1. Supporters PEC Zwolle na verplaatsen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’
    Video

    Supporters PEC Zwolle na verplaat­sen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle