Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Mulder (links) en Michel Mulder geven tekst en uitleg tijdens de teampresentatie van schaatsploeg Team Plantina. © Walter Van Zoeren

Het is dringen voor schaatsers aan de 500-metertop

Met de rentree van Michel Mulder (31) in het team van Gerard van Velde is de branie weer terug bij Team Plantina. Michel Mulder heeft de uitstraling van een dondersteen – nog steeds -, met de haren nu net wat langer dan bijvoorbeeld tweelingbroer Ronald en vaak een grote glimlach op zijn gezicht. Maar als er serieus geschaatst moet worden, dan ontstaat er een metamorfose. En dat moet ook wel in een Olympisch sportjaar.

Na 2014, waar Michel Mulder in Sotsji nog Olympisch goud haalde op de 500 en brons op de 1000 meter, zakten de prestaties van de Zwollenaar weg. De afgelopen twee seizoenen plaatste hij zich niet voor de World Cupwedstrijden, werd hij zesde op het NK afstanden en vocht met nieuwe schoenen en schaatsbuizen. Zijn ploeg Team Victorie vond vorig seizoen geen nieuwe hoofdsponsor, Mulder klopte aan bij Van Velde en werd herenigd met broer Ronald.

In samenwerking met indebuurt Zwolle