Het is groot, groter, grootst bij Hornbach Zwolle

videoWoensdagochtend 7 uur opent Hornbach Zwolle. Het is de veertiende vestiging in Nederland en veruit de grootste bouwmarkt in de regio.  Je zou er bijna verdwalen. Locatiemanager Tonnie Balkema gaf gisteren alvast een rondleiding.  

Ze zijn al wekenlang bezig met vakken vullen bij de nieuwe Hornbach in Zwolle. Kan ook niet anders als je 120.000 verschillende artikelen op voorraad hebt. De cijfers en aantallen vliegen je bij een bezoek om de oren. Locatieleider Tonnie Balkema gaf gisteren al even een rondleiding en liet zien dat er keuze is uit vijftig verschillende toiletpotten, duizend soorten wandtegels en 1.500 soorten schroeven. Om maar eens wat te noemen. Je kan er eindeloos ronddolen. Het is nogal overweldigend, bijna te veel van het goede. ,,Iedereen heeft dat bij een eerste bezoek,'' zegt Balkema geruststellend. Maar toch: je zal maar aan keuzestress leiden...

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle