Volledig scherm
Connie Brouwers maakte deze fraaie avondfoto van de Peperbus. © Connie Brouwers

Het regent inzendingen voor eerste Overijsselse Scheurkalender

Voor de eerste Overijsselse Scheurkalender, die in oktober verschijnt, zijn al ruim honderd inzendingen binnengekomen. Met onder meer de vraag ‘Wat beweegt jou?’ roepen de initiatiefnemers Overijsselaars op persoonlijke foto's in te sturen.

Met de Overijsselse Scheurkalender streven de initiatiefnemers ernaar de provincie op een zo divers mogelijke manier in beeld te brengen. Alles gezien door de ogen van de inwoners van de provincie zelf. Iedereen die zich aangesproken voelt door de vraag: ‘Wat beweegt jou? Wat raakt of boeit jou in Overijssel?’ kan en mag meedoen. 

Kans

Foto's inzenden kan tot 15 augustus op www.overijsselsescheurkalender.nl. Wie dit doet, maakt kans opgenomen te worden in de Scheurkalender van 2019. In oktober wordt de eerste scheurkalender, in het bijzijn van de inzenders, feestelijk gepresenteerd. 

  1. Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra
    PREMIUM

    Boaz uit Zwolle was één van de vijf aanwezigen op de begrafenis van meneer Bouwstra

    Bij de uitvaart van meneer Bouwstra in het crematorium in Zwolle waren vorige maand exact vijf mensen aanwezig. Geen familie, geen vrienden. Alleen de werkster, en de buren. En Boaz Beeuwkes (24). Een jonge Zwollenaar die sinds een paar jaar als vrijwilliger af en toe op bezoek ging bij meneer Bouwstra. Niet wetende van hoe nabij hij later diens zelfgekozen dood zou meemaken. Boaz is degene die in het uitvaartcentrum het woord neemt, voor het handjevol toehoorders dat ook maar bij toeval in het leven van de overledene verzeild is geraakt. Hij vertelt het levensverhaal van meneer Bouwstra. Een verhaal dat hij tot in den treure heeft aangehoord tijdens zijn bezoekjes.

In samenwerking met indebuurt Zwolle