Met ijsblokjes op de polsen probeert deze vrouw zich koel te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met ijsblokjes op de polsen probeert deze vrouw zich koel te houden. © Getty Images/iStockphoto

Het regent waarschuwingen in ons land: ‘We maken ons druk over de hitte, terwijl het de meeste mensen niet raakt’

Code rood. Code geel. Steeds vaker en voor steeds meer zaken gaat het alarm af in Nederland. Zoals nu voor tropische hitte met temperaturen die stijgen richting 40 graden. Wat doet dat met ons? Worden we waarschuwingsmoe, waardoor alarmeringen aan kracht verliezen?

34 reacties

 • Anne Noort

  3 weken geleden
  Gelukkig houdt Roy Wesselink het hoofd hier wel koel. Ik sluit me dan ook van harte bij zijn reactie aan.
 • Roy Wesselink

  3 weken geleden
  Wat maakt een waarschuwing nou uit? Men kan zelf kiezen wat er mee gedaan wordt, stoere uitlatingen lees je veel, maar er zijn genoeg Nederlanders die de zon NIET opzoeken, een hekel aan hitte hebben. Dit weer zijn we niet gewend, hopelijk hoeft dat ook niet .Wij zijn geen siësta gewend, kost geld….de luchtvochtigheid is hier vele malen hoger dan bijvoorbeeld Spanje, als je dan de hele dag hard werkt is dat gevaarlijk als je geen maatregelen treft. Helemaal als je geen 18 meer bent
 • Erik Biesemaat

  3 weken geleden
  @ Joost Boswijk, hulde voor uw research. Alleen op deze wijze zijn non-believers als Veenstra en Broos (hopelijk) te overtuigen. Al zit dit soort lieden vaak het liefst in hun eigen bubbel.
 • R.H. de Jong

  3 weken geleden
  Marianne Klaasen: kernachtig en goed weergegeven. Hulde!
 • Joost Boswijk

  3 weken geleden
  Aanvulling: volgens het KNMI zijn er sinds 1900 29 hittegolven geweest, waarvan 13 deze eeuw. Tot 1950 waren er maar zeven, de rest sinds 1975. Het krantenarchief van Delpher levert inderdaad een hoop nuttige en interessante informatie op. Zo was het maximum in Volkel geen voorpaginanieuws. Die werd gedomineerd door de Israëlische bevrijdingsactie van de gijzelaars van een gekaapt Air France vliegtuig in Entebe (Uganda).
 1. ‘Vakantiespel’ jeu de boules is op Peperbustoernooi in Zwolle topsport, weet ook rolstoeler Anton (73) uit Epe
  PREMIUM
  Met video

  ‘Vakantie­spel’ jeu de boules is op Peperbus­toer­nooi in Zwolle topsport, weet ook rolstoeler Anton (73) uit Epe

  Het is voor velen het vakantiespel bij uitstek, maar vergis je niet, bij jeu de boules komt nog heel wat kijken. Dat bleek zaterdag eens te meer, tijdens het jaarlijkse Peperbustoernooi. Sporters uit heel het land reisden af naar Zwolle. Zoals rolstoeler Anton van den Beld (73) uit Epe: ,,Onze tegenstanders winnen dan wel, maar ze moeten zich schamen.’’