Nieuwe portalen voor de bovenleiding van het Kamperlijntje. Het is de bedoeling dat de trein vanaf december op station Zwolle Stadshagen gaat stoppen. Hier stond eerst een enkele mast die de bovenleiding op zijn plek hield. Deze is vervangen door een volledig portaal over het spoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe portalen voor de bovenleiding van het Kamperlijntje. Het is de bedoeling dat de trein vanaf december op station Zwolle Stadshagen gaat stoppen. Hier stond eerst een enkele mast die de bovenleiding op zijn plek hield. Deze is vervangen door een volledig portaal over het spoor. © ProRail

Het spoor is klaar voor een stop op station Zwolle Stadshagen, nu de treinen nog

ProRail heeft het Kamperlijntje deels aangepast om te zorgen dat de trein vanaf december ook op station Zwolle Stadshagen kan stoppen. Of de halte daadwerkelijk wordt toegevoegd is nog niet duidelijk. Vervoerder Keolis is nog bezig met de analyse van de proefperiode van twee weken, begin juni. Toen hield de trein tussen Kampen en Zwolle tijdelijk halt in de vinexwijk.

 1. video

  En daar is ie: De eerste trein bij station Stadshagen

  Op social media delen reizigers hun vreugde over de eerste trein die vanmorgen een stop maakte bij het nieuwe station van Stadshagen. Het station kent een roerige geschiedenis. Vlak voor voltooiing bleek dat gebruik niet mogelijk was doordat de ondergrond onder de rails ongeschikt was voor rijden met de geplande hogere snelheid. Door enige aanpassingen lijkt het nu toch mogelijk dat het station bij de Zwolse wijk in gebruik genomen wordt.
 2. Grote baas van ProRail: Ik baal als een stekker van het Kamperlijntje
  Play
  PREMIUM

  Grote baas van ProRail: Ik baal als een stekker van het Kamperlijn­tje

  Vanaf Tweede Kerstdag tot en met Oudjaarsdag presenteren we elke dag de beste verhalen die wij bij de Stentor in 2018 hebben gemaakt. Geselecteerd door de redactie: de 18 beste verhalen van 2018. Vandaag het verhaal van Pro Rail-directeur Pier Eringa. Het echec met het Kamperlijntje? Het is leergeld voor ProRail. Er komt een dubbelcheck op grond van nieuwe en oude lijnen, aldus Pier Eringa. Voor het eerst zegt de president-directeur van ProRail iets over de kwestie. ,,Stop nu over die grond. Punt gemaakt.’’