Rechts de luidsprekers op het dak van de moskee. Inzet: imam Goelab.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts de luidsprekers op het dak van de moskee. Inzet: imam Goelab. © Foto Frans Paalman Zwolle

Het staat zwart-op-wit: nieuwe moskee Zwolle zou géén luidsprekers krijgen op dak

pollImam Mohammed Cherief Goelab heeft in 2004 toegezegd dat er geen luidsprekers op het dak van de nieuwe moskee langs de Middelweg in Zwolle zouden komen. Dit blijkt uit een gespreksverslag van een wijkbijeenkomst, in handen van de Stentor. Het bewijs is koren op de molen van buren die zich storen aan de luide gebedsoproep. 

2 reacties

 • H. Stoel

  2 jaar geleden
  heel erg voor de betreffende bewoners, het kruipt je toch onder je huid en je wordt er constant aan herinnerd
 • G Kreunen

  2 jaar geleden
  Met de techniek van tegenwoordig moet het toch mogelijk zijn om een oproep rechtstreeks per mobiel te ontvangen? Misschien is dat een middenweg.
 1. Ineens klinkt tot schrik van inwoners de gebedsoproep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’
  Play
  PREMIUM
  video

  Ineens klinkt tot schrik van inwoners de gebedsop­roep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’

  Ze sjokten nietsvermoedend door de tuin, toen ze ineens in verwarring gebracht werden door een onverwacht geluid. Het leek op een islamitische gebedsoproep. En dat was het ook, blijkt nu. Bewoners aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen zijn onaangenaam verrast door de azan die sinds vrijdag meerdere keren per dag klinkt vanaf de moskee iets verderop. Maar volgens de imam moeten ze er maar mee leren leven.