De temperatuur daalt richting vriespunt en er valt regen en plaatselijk natte sneeuw waardoor de kans op gladheid toenneemt.
Volledig scherm
De temperatuur daalt richting vriespunt en er valt regen en plaatselijk natte sneeuw waardoor de kans op gladheid toenneemt. © ANP

Het wordt koud, guur en mogelijk glad in Oost-Nederland, daarna kwakkelt de winter verder

De kans op gladheid in Oost-Nederland neemt de komende dagen toe. Het blijft nat, maar de temperatuur daalt ‘s nachts richting vriespunt. ,,De kans op gladheid Oost-Nederland is aanzienlijk’’, zegt meteoroloog Lennert Eijke van Weerplaza.

 1. Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstukjes opvoeren die hij dan filmde’
  PREMIUM
  12

  Ex-voorganger Zwolse kerk voor rechter wegens ontucht: ‘Ik moest toneelstuk­jes opvoeren die hij dan filmde’

  Als voorganger moest hij haar eigenlijk de kerk uitzetten omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Zo gaat dat bij evangeliegemeenschap De Deur in Zwolle. Maar in plaats daarvan ging Evert V. (60) zélf een relatie aan met het kerklid. Het was wederzijds, zegt hij. Nee, zegt de vrouw. ,,Je hebt me uitgebuit en gemanipuleerd. Je zegende mijn borsten zodat ze moedermelk zouden geven. Mét handoplegging.’’
 2. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
  Liveblog

  SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

  Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.