Volledig scherm
Het hoofdgebouw van Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. © Archieffoto Frans Paalman

Het Zand Zwolle verkoopt vier zorgcentra aan belegger

Zorgspectrum Het Zand in Zwolle verkoopt vier van haar woonzorglocaties aan een beleggingsmaatschappij. 

Het gaat om De Hulstkampen (Nieuwleusen), Het Weijtendaal (Wijhe), De Berghorst (Staphorst) en Residentie Den Hof, onderdeel van Zandhove (Zwolle). Voor de bewoners verandert er niets, belooft Het Zand.

Het gaat om een zogenoemde sale-and-lease-back constructie. De verkoop levert Het Zand financiële armslag op en moet de organisatie flexibeler maken. Vorig jaar kwam de zorggroep door diverse oorzaken diep in de rode cijfers en moest een extra beroep op de banken doen om het hoofd boven water te houden. 

Vermogen

Dat Het Zand al haar locaties in eigendom had maakte de zaak er niet makkelijker op. Het vermogen zit in steen en kon niet ingezet worden voor het herstelplan. 

De nieuwe eigenaar is Holland Immo Group, aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen. De overname betreft bijna 400 zorgappartementen en gaat in per februari 2019. Afgesproken is dat Het Zand ‘langjarig‘ gebruik blijft maken van de zorgcentra. ,,Hiermee ronden we een intensieve transitieperiode af en kunnen we ons weer volledig richten op de zorg voor onze bewoners en het gezond verder groeien en duurzaam uitbouwen van de organisatie”, zegt bestuurder Tamara Ritsema van Het Zand.

Een deel van Zandhove in Zwolle en zorgcentrum Het Wooldhuis in Heino blijven buiten de verkoop. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (37%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (49%)
  • Het maakt mij niks uit. (14%)
2067 stemmen