Volledig scherm
Koffie Top 100 2018 © Misset Horeca

Hier moet je zijn voor het 'beste bakje koffie' in de regio

Voor een goed bakkie leut moet je volgens Misset Horeca niet in Flevoland zijn. Op de nieuwe lijst van de honderd beste koffiezaken van Nederland van het horecavakblad prijkt geen enkele uit die provincie. Gelderland en Overijssel staan wel in de top tien met Semmelink (in Lochem, plek 8) en Bar & Brood (in Zwolle, plek 10). 

De Koffie Top 100 werd maandagavond bekendgemaakt in -  oh ironie - theater Kunstlinie Almere Flevoland. Daar bleek dat de beste koffie van het land in bij Koffiebar Boot Koffie in Amersfoort verkrijgbaar is. Tenminste: van de 200 zaken die zich à 199 euro inschrijvingsgeld hadden aangemeld voor de competitie. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Boot Koffie in Amersfoort serveert volgens Misset Horeca de beste koffie van Nederland. © Misset Horeca

De deelnemers werden in twee rondes bezocht door een vakjury van vijftig koffieprofessionals. Zij beoordeelden aan de hand van een uitgebreid scoreformulier bij elk bedrijf dezelfde koffies: een ‘gewone’ zwarte koffie, een espresso en een cappuccino. 

Zwolle blijkt koffiehoofdstad in de Stentor-regio met zeven zaken in de top honderd. Koffiezaken uit steden als Kampen, Apeldoorn, Deventer en Zutphen komen op de lijst niet voor.

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige Top 100.

Volledig scherm
Koffie Top 100 2018 © Misset Horeca

In samenwerking met indebuurt Zwolle