Hij komt, hij komt! Gespannen koppies, ook bij de volwassenen

VideoGespannen koppies bij de sinterklaasintochten in de regio zijn vandaag niet alleen bij kinderen te zien. Er zijn demonstraties aangekondigd. Maar veel (groot-)ouders van kinderen rekenen gewoon op een ‘ouderwets’ feest. ,,Het is hier geen Randstad.’’

Gejuich en gezang van honderden kinderen, die Sinterklaas vanmiddag dolenthousiast welkom heten op het Rodetorenplein in Zwolle. In Apeldoorn komt de sint triomfantelijk per stoomtrein aan op het station, onder begeleiding van spetterende acts en activiteiten. Het wordt in beide steden een drukte van belang, maar het publiek bestaat niet louter uit vrolijke kindergezichten en glimlachende ouders. Tegenstanders van Zwarte Piet hebben zich gemeld en in Zwolle lijken confrontaties met voetbalhooligans aanstaande, bevestigden diverse bronnen gisteravond aan de Stentor.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle