Volledig scherm
© Google Streetview

Hiphoppers tot 2024 onder dak aan Rieteweg in Zwolle

Hiphoppers kunnen zich in ieder geval nog tot 2024 uitleven in het pand aan de Rieteweg 10 in Zwolle. De laagbouw blijft bestaan, heeft de Zwolse gemeenteraad dinsdagavond besloten.

Cultuurwerkplaats R10 stopte vorig jaar, waarmee de toekomst van het verouderde gebouw aan de Rieteweg onzeker werd. De asbestrijke hoogbouw moet sowieso tegen de vlakte, maar het voortbestaan van de laagbouw is nu voor de komende zes jaar verzekerd. 

Wethouder Jan Brink gaf eerder al aan dat vooral de hiphopscene hiermee een dienst bewezen wordt. De muziekstroming mist creatieve, goedkope werkplekken in de stad. Tegelijkertijd staat Zwolle op dit gebied nogal op de kaart met muzikanten als Typhoon en Rico & Sticks. De stad wil deze positie koesteren. Daarom gaat ze het jaarlijkse exploitatietekort van 50.000 euro voor haar rekening nemen. 

Investering

,,Het is nog wat ad hoc, maar laten we deze kans maar benutten",  sprak GroenLinks-raadslid Michiel van Harten dinsdagavond.  ,,We vinden dat het komende college van burgemeester en wethouders direct aan slag moet met de langere termijn. Verder kijken dan de komende zes jaar." PvdA'er Patty Wolthof kaartte ook de erbarmelijke staat van het pand aan. Het deel dat behouden blijft, wordt onder handen genomen. ,,We zijn blij dat er geïnvesteerd wordt voor de komende zes jaar, maar laten we wel zo snel mogelijk op zoek gaan naar vervangende locatie." Dit om een eind te maken aan de onzekerheid voor de lange termijn. 

IJsselhallen

De verwachting is dat de laagbouw na 2024 alsnog tegen de vlakte gaat. Of op het moment dat het gebied rondom de IJsselhallen volledig op de schop gaat, maar hier is nog geen tijdpad voor.

In samenwerking met indebuurt Zwolle