Boy Rolloos (l) en Johan Fluit naast het bouwelement dat ze ontwikkelden. Met de bouwstenen kan een heel huis in één dag geproduceerd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Boy Rolloos (l) en Johan Fluit naast het bouwelement dat ze ontwikkelden. Met de bouwstenen kan een heel huis in één dag geproduceerd worden. © Frans Paalman

Hoe bouw je een huis in één dag? Zwollenaren Boy (28) en Johan (28) doen het in hun fabriek in Wapenveld

Hebben deze twee mannen uit Zwolle de oplossing voor het woningtekort? Boy Rolloos en Johan Fluit zijn de oprichters van de startup Forest Living. Ze openden een fabriek in Wapenveld waar ze modulaire woningen produceren. ,,Huizen van legosteentjes, maar dan duurzaam.’’

2 reacties

  • Ad vd Elzen

    2 jaar geleden
    Bob, EPS staat qua circulariteit ongeveer op gelijke voet met glaswol en steenwol en is beter dan PU isolaties. Voor glas en steenwol productie is veel energie nodig en is daarnaast vervelend in gebruik. EPS kan zeer vaak hergebruikt worden na sloop in een zgn EPS loop. Alleen bijv. schapenwol scoort beter maar is vele malen duurder en kan slecht in een sandwichconstructie toegepast worden. Dankzij een sandwich is beton overbodig. Dus EPS is in deze case relatief milieuvriendelijk.
  • Bob Buckmann

    2 jaar geleden
    Een huis bouwen in één dag ? Als we het over "duurzaam" hebben, zie ik tot mijn afgrijzen een gigántische hoeveelheid piepschuim ... ver-schrik-ke-lijk ... Denk eens na, Heren !!