Thomas a Kempis wordt vaker herdacht. Zo werd vanuit de stichting die zijn naam draagt twee jaar geleden de vlucht van Thomas a Kempis en andere kloosterlingen van Zwolle naar Hasselt nagespeeld. Ze vluchtten bijna 600 jaar geleden vanwege een conflict over de bisschop van Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas a Kempis wordt vaker herdacht. Zo werd vanuit de stichting die zijn naam draagt twee jaar geleden de vlucht van Thomas a Kempis en andere kloosterlingen van Zwolle naar Hasselt nagespeeld. Ze vluchtten bijna 600 jaar geleden vanwege een conflict over de bisschop van Utrecht. © Pedro Sluiter Foto

Hoe goed ken jij wereldberoemde Thomas a Kempis uit Zwolle? Doe onze Thomas-Test

QuizZwolle herdenkt dit weekeinde dat Thomas a Kempis 550 jaar geleden gestorven is. De monnik is wereldberoemd, maar wat weet jij eigenlijk van deze Zwollenaar? Test je kennis in onze Thomas-Test.

  1. Zwolle krijgt definitief kartbaan in IJsselhallen (maar nog even geduld tot de opening...)
    PREMIUM

    Zwolle krijgt definitief kartbaan in IJsselhal­len (maar nog even geduld tot de opening...)

    Scheuren in de IJsselhallen: de komst van een elektrische indoor-kartbaan naar Zwolle is definitief. Al het papierwerk is door de initiatiefnemers afgerond, de baan wordt momenteel al geproduceerd in Slovenië. Race-liefhebbers zullen nog wel even geduld moeten hebben tot de opening. En daarna hopen dat Kobalt Zwolle een permanente locatie weet te vinden, voordat de IJsselhallen tegen de vlakte gaan.