De dranktenten in Park de Wezenlanden worden op 5 mei deels bemand door groepen collega's, vriendengroepen, scouts en leden van sportverenigingen. Zo verdienen zij een zakcentje voor de clubkas of voor het goede doel.
Volledig scherm
PREMIUM
De dranktenten in Park de Wezenlanden worden op 5 mei deels bemand door groepen collega's, vriendengroepen, scouts en leden van sportverenigingen. Zo verdienen zij een zakcentje voor de clubkas of voor het goede doel. © Frans Palman

Hoe kom je aan 800 vrijwilligers voor het Bevrijdingsfestival in Zwolle?

Bevrijdingsfestival Overijssel heeft grote moeite om genoeg vrijwilligers te strikken voor het festival op 5 mei. Jaarlijks worden meer dan achthonderd mensen ingezet. De helft daarvan is vrij loyaal en keert elk jaar terug. Om de rest bij elkaar te krijgen zoekt het festival in Zwolle naar nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen vriendengroepen en bedrijven voor het goede doel de dranktenten bemannen.

Van de opbouw van het terrein tot het schoonmaken ervan, het Zwolse festival draait voor een groot deel op vrijwilligers. Het gros van hen is al jaren in de eerste week van mei in touw. ,,Ze zijn er ook echt trots op’’, weet Anke Bosch van het festival. Zo zijn het hele jaar door in de stad shirts en hoodies te zien met het logo van het festival erop: vrijwilligers, die maar al te graag uitdragen dat ze hun steentje bijdragen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle