Trekkers met protesterende boeren onderweg op de A1.
Volledig scherm
PREMIUM
Trekkers met protesterende boeren onderweg op de A1. © ANP

Hoe stop je een tractor? ‘Een exces, maar ik kan mij schoten op tractorbanden voorstellen’

Boeren met tractors... Lelystad Airport en regionale distributiecentra vrezen ze maandag. Overheden willen tractor-bestormingen voorkomen, tijdens de stikstof-protestdag. Maar hoe stop je een tractor? Oké, defensie gaat helpen maar moet die niet de bevolking - zoals boeren - beschermen in plaats van aanvallen? Jan Brouwer, hoogleraar recht en samenleving, heeft antwoorden.

20 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind da acties van de boeren fantastisch en begrijpelijk,ik sta er honderd procent achter en van mij mag het keer een forse stap heftiger
 • G. Schouten

  1 maand geleden
  Van de reacties van enkele heren wordt ik onpasselijk. Wat een stelletje anti-boeren. En dan te bedenken dat deze heren alleen van chocola stront kunnen maken. Wat een minkukels.
 • Roy Wesselink

  1 maand geleden
  Schieten op een tractor band🤣🤣trek wel een vest aan voor als ie ketst, kraaienpoten hebben ook geen zin🤣🤣 De boeren hebben geen materiële schade aangericht alleen stemming gemaakt en gedumpt op sommige plekken Nederland is los zand , we mogen elkaar wel steunen tegen deze regering, zelfde ministers als het vorige kabinet, alleen op andere plekken. Of zijn we de toeslagen en het niet indexeren alweer vergeten??? Ze hebben schijt aan burgers, dat zijn boeren ook!
 • Michel Wagenaar

  1 maand geleden
  Wat een slechte planning heb je gemaakt als je vandaag in de file staat, ik dacht dat het niet dommer kon.
 • M Jongman

  1 maand geleden
  Dus trekkers veroorzaken vertraging op de snelwegen. Vervolgens lees ik oplossingen van lek schieten van banden of kraaien poten naar containers op de weg tot zelfs met leopard tanks (hebben we die nog wel?) over tractors heen walsen. Maar volgens mij in al deze gevallen blijft de rijbaan (langer) gespert.