Hoe tochtig rijtjeshuis van Olaf uit Zwolle voor 18.000 euro klimaatneutraal werd: ‘Direct groot aangepakt’

videoHet verduurzamen van je woning lijkt steeds populairder te worden. De Stentor nam daarom - vooruitlopend op de Duurzame Huizenroute van dit weekend - een kijkje in opvallende huizen in de regio. Vandaag: hoe een stokoude woning in de Zwolse wijk Assendorp tóch energieneutraal kon worden.

5 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Gasloos, wamtepomp, zonnepanelen, heel leuk allemaal. Maar als er een hout- of pelletkachel voor terugkomt dan is de milieuwinst natuurlijk meteen ongedaan gemaakt (en pakt eigenlijk alleen maar negatief uit. En helaas zie je dat dus wel vaak. Dus ik ben benieuwd of meneer die ook nog heeft. Zo ja, dan ben je qua ‘klimaatneutraal’ natuurlijk meteen af!
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Marianne de wil is er wel maar ik ben een hypotheek op 1 inkomen en ik verdien net teveel voor sociale huur. Ik ben al mijn geld maandelijks kwijt om rond te komen. Het lukt me echt niet om zo'n bedrag bij elkaar te sparen.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Makkelijk praten...meneer heeft waarschijnlijk zijn huis in het westen dik verkocht en goedkoop in het oosten gekocht. Ben al blij dat ik 3000 euro achter de hand heb voor wasmachine koelkast of vakantie met kids.
 • Marianne Steenbergen

  1 jaar geleden
  Waar een wil is een weg. Ieder huis oud of nieuw is duurzamer te maken. Alleen gaat dat met een oud huis wel wat moeizamer. En is dit wel een mooi voorbeeld dat hopelijk goed doet volgen. Marianne Steenbergen
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Ik vind het fantastisch maar ik ben 8 jaar terug uit mijn huurwoning gepest door de overheid als scheefhuurder en in die tijd is het mij niet gelukt om zoveel geld te sparen. Als de overheid dit echt wil dan moet ze stoppen met subsidies voor Chinese zonneparken en windmolens van energiereuzen en echt geld voor de gewone man vrijmaken. Ik kan dit zelf nooit opbrengen.