De Turff, volgens de makers dé oplossing voor de administratie in studentenhuizen. Zwollenaar Willem Li (staand de 4e van links) is één van de twee programmeurs.
Volledig scherm
PREMIUM
De Turff, volgens de makers dé oplossing voor de administratie in studentenhuizen. Zwollenaar Willem Li (staand de 4e van links) is één van de twee programmeurs. © De Turff

Hoe verdeel je de bierrekening in een studentenhuis? Willem (22) uit Zwolle bouwt gratis tablet als de oplossing

VideoStel, je woont met veertien andere studenten in een huis. Op donderdagavond pak jij drie biertjes, een ander niks en je bovenbuurman zuipt een kratje weg. Hoe verdeel je die rekening dan? De Zwolse Willem Li (22), student Technische Informatica aan de TU Delft, werkte met enkele anderen aan de oplossing: een gratis tablet.

  1. Succesvolle avond in Ermelo tijdens campingtour Paceshifters
    PREMIUM
    video

    Succesvol­le avond in Ermelo tijdens camping­tour Paceshif­ters

    De zomer van 2020 leek een muziekloze zomer te worden. Festivals werden massaal afgelast en bands zagen hun agenda leeg geveegd worden. Ook de Zwols-Wijhese rockband Paceshifters, bestaande uit de broers Paul en Seb Dokman en Jesper Albers, zag haar optredens in rook opgaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten ze het over een andere boeg te gooien: een campingtour. Vrijdagavond was camping In de Rimboe het podium voor een intiem concert.

In samenwerking met indebuurt Zwolle