columniste phaedra
Volledig scherm
PREMIUM
columniste phaedra © Vakfoto Van Der Beek

‘Hoeveel stikstof zouden de boeren met hun trekkerritjes naar Den Haag inmiddels hebben uitgestoten?’

columnPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

“We spreken met de voorman Jitze Kooijman van Farmers Defense Force.” Mijn gedachten drijven een beetje af, terwijl ik in de auto zit en radio luister. Het is de dag dat de boeren wederom naar Den Haag zijn getrekkerd. Van een bevriende boer had ik een appje gekregen dat er nieuwe cijfers zouden komen van het Mesdag Zuivelfonds. Alleen de naam al deed de wetenschapper in mij fronsen. Hoeveel stikstof zouden de boeren met hun trekkerritjes naar Den Haag inmiddels hebben uitgestoten?

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle