Volledig scherm
PREMIUM
Een apothekersassistente zoekt medicijnen bij elkaar. © ANP XTRA

'Hoezo zijn mijn pillen er niet?'

MedicijnentekortenDe bewoners van deze regio krijgen niet de beste behandeling bij bepaalde infecties of ontstekingen door een chronisch medicijnentekort. Dat blijkt uit een rondgang langs apothekers en huisartsen in Overijssel en Gelderland.

,,Hoezo zijn mijn pillen er niet?’’ De Zwolse Cecilia Britstra werd in juli onaangenaam verrast door haar apotheek in het gezondheidshuis in Stadshagen. Opeens bleken de pijnstillers (naproxen) die haar reumatische aandoening dragelijk maken, niet leverbaar. De leverancier had ze niet meer op voorraad. Een oplossing gloorde niet aan de horizon, verschrikkelijke gewrichtspijn wel.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle