Volledig scherm
PREMIUM
Een apothekersassistente zoekt medicijnen bij elkaar. © ANP XTRA

'Hoezo zijn mijn pillen er niet?'

MedicijnentekortenDe bewoners van deze regio krijgen niet de beste behandeling bij bepaalde infecties of ontstekingen door een chronisch medicijnentekort. Dat blijkt uit een rondgang langs apothekers en huisartsen in Overijssel en Gelderland.

,,Hoezo zijn mijn pillen er niet?’’ De Zwolse Cecilia Britstra werd in juli onaangenaam verrast door haar apotheek in het gezondheidshuis in Stadshagen. Opeens bleken de pijnstillers (naproxen) die haar reumatische aandoening dragelijk maken, niet leverbaar. De leverancier had ze niet meer op voorraad. Een oplossing gloorde niet aan de horizon, verschrikkelijke gewrichtspijn wel.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle