Volledig scherm
Een artist impression van 'Het stedelijk tapijt' van Dingeman Deijs. © Dingeman Deijs architecten

Hof van Volharding Zwolle krijgt 'Stedelijk tapijt'

Het ontwerp Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs Architects is gekozen als beste ontwerp voor het kunstwerk dat in het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk moet komen.

'Het ontwerp geeft op een bijzondere manier een verhaal over de identiteit van de plek', luidt het oordeel van een jury van de gemeente Zwolle. 'Het is een mooi artistiek ontwerp, dat rust en eenvoud uitstraalt, waarbij oog is voor het gebruik van het plein'. De jury koos unaniem voor het ontwerp.

Prijsvraag

In juli van dit jaar schreef gemeente Zwolle een prijsvraag uit voor een ontwerp voor het ‘plein als kunstwerk voor het Hof van Volharding’. Hierop is door 16 partijen een ontwerp ingediend. 

De jury, die bestaat uit leden van de beeldende kunstcommissie, de architect van de woningen rondom het plein en twee toekomstige bewoners, beoordeelde het ontwerp op de gestelde wensen zoals gebruik, passend in het gebied en verwijzing naar de historie van het gebied. 

Definitief ontwerp

Dingeman Deijs Architects mag nu het ontwerp uitwerken tot een definitief ontwerp. Dit moet in december gereed zijn. De planning is dat het kunstwerk in september 2018 klaar is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle