Volledig scherm
Fotocollage © Ursula van de Bunte

Hoopvol onderzoek: penicilline als middel tegen ALS || Oorzaak dodelijke caravanbrand blijft ongewis

JOUW REGIONIEUWS GEMIST?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van maandag 10 september.

PENICILLINE - Werkt het oeroude medicijn penicilline tegen de dodelijke spierziekte ALS? De proefbehandelingen die ALS-patiënt Robert Paul Wielinga (53) uit Gorssel onderging verliepen zo hoopvol dat het UMC en Utrecht en het ALS-centrum de behandelmethode wetenschappelijk onderzoeken.

TOEZICHT - De MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk staan onder verscherpt toezicht. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft onvoldoende vertrouwen in een verbeterplan. 

NOOIT DUIDELIJK - Wat er precies fout ging in de caravan of voortent waardoor de dodelijke brand op de Bladelse camping zaterdagnacht kon ontstaan, zal nooit duidelijk worden. Bij de brand kwam een ouder echtpaar uit Apeldoorn om het leven. 

NIET OPNIEUW - GGZ-instellingen in Nederland hoeven de diagnoses van hun patiënten niet verplicht tegen het licht te houden. Staatssecretaris Paul Blokhuis gaat ze dat niet opleggen, ook al blijkt in Gelderland dat ruim een kwart van de diagnoses van psychiatrisch patiënten niet (meer) klopt.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG - Foto’s van maaltijden: Instagram en Facebook staan er vol mee. Maar je uitwerpselen draperen op een bord voor de foto? Fotograaf en fotografiedocent Ursula van de Bunte (48) uit Kampen deed het. Het resultaat: een fascinerende fotocollage van voedsel en poep.

In samenwerking met indebuurt Zwolle