Archiefbeeld van Zwolse stapjeugd in de Voorstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van Zwolse stapjeugd in de Voorstraat. © Freddy Schinkel

Horeca wil jeugd opvoeden: ‘Het is alsof er een jong elftal het veld is opgestuurd zonder regels’

Clubs en feestcafés draaien sinds 25 februari weer op volle toeren. Horeca Nederland constateert dat er na twee jaar coronastilte een nieuwe lichting uitgaanspubliek is opgestaan: één die moet worden opgevoed. Ook in Deventer en Zwolle. ,,Het is alsof er een jong voetbalelftal zonder scheidsrechter en regels het veld is opgestuurd.’’

21 reacties

 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  Opvoeden hoort achter de voordeur van het ouderlijk huis. Opvoeden doe je niet achter de voordeur van de kroeg.
 • Yvonne Veld

  4 maanden geleden
  Het asociale gedrag is niet alleen een probleem bij het uitgaan maar komt op alle vlakken voor. Ouders die zelf niet goed opgevoed zijn kunnen dat ook niet doorgeven aan hun kinderen. Het is al jaren een gouden prinsjes- en prinsesjescultuur waarbij alles moet mogen en kunnen en nee, grenzen stellen, vallen, opstaan en weer doorgaan niet in het woordenboek voor komt. Wie wind zaait oogst storm.
 • Inge

  4 maanden geleden
  Inderdaad een tendens die al ingezet was ruim vóór corona, en waarvan de basis al ligt bij heel jonge kinderen. "Nee" vinden we een heel moeilijk woord, een boos, teleurgesteld of verdrietig kind is uit den boze. Respectloos omgaan met mensen en spullen wordt steeds 'gewoner'. Maar realiseren we ons dan wel wat voor soort mensen dat zal opleveren..? Dus laten we met z'n allen alsjeblieft weer gaan opvoeden, daar valt voor iedereen veel mee te winnen!!
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Opvoeden begint thuis. Niet altijd even simpel. Ik heb ooit geleerd dat je kinderen moet leren dat ze de verantwoordelijkheid moeten leren dragen voor wat ze doen. Dus niet wegkijken en zeggen: " Moet kunnen " , als het niet kan. Helaas is dat, ook door de overheid wel gedaan, o.a. door het omgaan met het drugsgebruik . Testen van xtc bij festivals in plaats van in beslag nemen.
 • Allard Veldwachter

  4 maanden geleden
  Militaire dienst weer invoeren. Daar eerst maar eens mee beginnen. Zeker gezien het gebeuren waar wij nu in zitten. Win win situatie.