Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van der Weijden na de finish in Leeuwarden. Rechts van hem medisch begeleider Marco Blanker. ,,We hadden een superteam.’’ © ANP

Huisarts Blanker: goed slapen maakt het verschil voor Maarten van der Weijden

Goed slapen, zodat de darmen hun werk kunnen doen. Dat was het grote verschil met vorig jaar, toen Marco Blanker uit Hattem de uitgeputte zwemmer bij Burdaard uit het water haalde. Nu zag hij hoe Maarten van der Weijden fit en vol energie naar de finish bij Leeuwarden zwom.

,,De laatste tien kilometer hebben we elkaar in onze volgboot om de paar minuten een high five gegeven’’, vertelt de huisarts vanuit zijn hotel in Leeuwarden. Van der Weijden had nog naar hem gegrapt, ‘oh, nu moet ik wel oppassen wat Marco zegt', verwijzend naar vorig jaar. ,,Ik was toen degene die bij 163 kilometer zei dat het niet verstandig was om door te gaan’’, zegt Blanker. 

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle