De nagenoeg lege sporthal waar huisarts Marco Blanker en zijn collega’s vanmorgen zaten te wachten op mensen die zouden worden ingeënt met het middel AstraZeneca. ‘Maar de helft komt niet opdagen door een advies van de Gezondheidsraad’. Inzetje: Marco Blanker.
Volledig scherm
PREMIUM
De nagenoeg lege sporthal waar huisarts Marco Blanker en zijn collega’s vanmorgen zaten te wachten op mensen die zouden worden ingeënt met het middel AstraZeneca. ‘Maar de helft komt niet opdagen door een advies van de Gezondheidsraad’. Inzetje: Marco Blanker. © Eigen foto / Alex Mulder

Huisarts uit Zwolle vanaf vaccinatielocatie: ‘Onbegrijpelijk, mensen blijven thuis door advies Gezondheidsraad!’

Huisarts Marco Blanker uit Zwolle begrijpt niets van het advies van de Gezondheidsraad om te stoppen met het vaccineren van AstraZeneca bij mensen onder de 60 jaar. ,,Het gevolg is dat ook mensen boven de 60 jaar wegblijven’’, meldt hij vanaf zijn vaccinatielocatie in Zwolle.

12 reacties

 • Roger van Kampen

  4 weken geleden
  Ik vind dit een raar bericht aangezien ik een mail kreeg ook ondertekend door Blanker met o.a. Dit erin: Als de overheid besluit het vaccineren met het Astra Zeneca vaccin onder de 60 jaar langer uit te stellen, tot na 10 april, dan willen wij u vragen 10 april niet te komen. Wij kunnen u dan 10 april niet vaccineren, ook niet als u dit zelf wel zou willen. U ontvangt van ons (of de GGD) dan een nieuwe uitnodiging.
 • Gerda Borg

  4 weken geleden
  Als ik dat had geweten was ik graagekomen.
 • e pierik

  4 weken geleden
  Wij hebben vanmiddag de vaccinatie gehad , we hadden de huisarts deze week al gebeld of we op een reservelijst konden want we wilden heel graag ingeënt worden en het maakt ons niet uit of het astra zenica is . Gelukkig werden we vanmiddag gebeld en hebben de prik dus gehad.
 • Jeanine Doeve

  4 weken geleden
  Zo fijn voor de mensen die wel gevaccineerd willen worden. Ik hoop dat mijn man ook gauw aan de beurt is. Een Gezondheidsraad vol met knappe koppen maar totaal geen realistisch inzicht, wat een miskleun van ze. Dat het kabinet nog naar ze luistert, ik wist het wel. Laat mensen zelf beslissen. Nederlanders zijn intelligente mensen met een goed inschattingsvermogen.
 • Peter Been

  4 weken geleden
  Werd gisteren al gebeld of ik kon komen bij de huisarts in Kampen. Lukte toen niet, maar werd vandaag samen met mijn vrouw alsnog opgeroepen en gevaccineerd. Klasse actie van huisartsenpraktijk, zodat geen vaccin weggegooid hoefde te worden.
 1. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

 2. Zware crash bij Ugchelen, inzittenden auto spoorloos
  Play

  Zware crash bij Ugchelen, inzitten­den auto spoorloos