Linda Reitsema (r) en Annelies Gravesteijn treffen voorbereidingen voor een nieuw transport van hulpgoederen naar Oekraïne in de pop up-store voor Oekraïense vluchtelingen in Emmeloord zijn opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Reitsema (r) en Annelies Gravesteijn treffen voorbereidingen voor een nieuw transport van hulpgoederen naar Oekraïne in de pop up-store voor Oekraïense vluchtelingen in Emmeloord zijn opgevangen. © Foto Freddy Schinkel

Hulpgoederen nog volop ingezameld in regio, ondanks boodschap Rode Kruis dat níét te doen

We zijn met z'n allen kleding, matrassen en andere producten voor Oekraïne aan het inzamelen, maar het Rode Kruis roept nu op dat niet meer te doen. ,,Geld doneren is beter.’’ Trekken de tientallen lokale hulporganisaties in de regio zich daar wat van aan? ,,Dit kan de motivatie wegnemen’’, klinkt het bezorgd.

1 reactie

  • R Barlaeus

    2 maanden geleden
    Er zijn 3 redenen om goederen te doneren: 1. Het geeft jezelf een goed gevoel. "Wat ben ik goed bezig!" 2. Je geeft spullen weg die je zelf niet meer nodig hebt dus het ruimt mooi op. 3. De goederen gaan dankbaar worden gebruikt door mensen die het hard nodig hebben. De derde reden is niet meer van toepassing, dus de twee andere redenen blijven over.