Volledig scherm
De Zwolse gevangenis op bedrijventerrein Marslanden. Foto archief Tom van Dijke

Humanitas helpt Zwolse gevangenen

ZWOLLE - Humanitas Zwolle zet extra vrijwilligers in om gedetineerden op weg te helpen bij hun terugkeer in de maatschappij. Binnenkort kunnen gevangenen elke dag terecht bij een speciaal steunpunt in de Zwolse gevangenis om zaken te regelen voor ná hun vrijlating.

De penitentiaire inrichting Zwolle is bezig met een forse uitbreiding van het al bestaande re-integratiecentrum. Dat is nu vier dagdelen per week open, maar dat moet naar vijf hele dagen per week gaan.

Humanitas levert de hoofdmoot van de vrijwilligers die daarvoor nodig zijn. "We richten ons op vragen die met financiën en administratie te maken hebben. Dan moet je denken aan: hoe schrijf ik me in voor een woning, hoe start ik straks de zorgverzekering weer op, wat doe ik met m'n schulden?", aldus Weslie Pol van Humanitas Thuisadminstratie.

Om het centrum te kunnen bemannen heeft Humanitas ongeveer twintig extra vrijwilligers nodig. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger of vragen heeft kan mailen naar ta.zwolle@humanitas.nl, of bellen met Ghislaine Vreede (06-35130470) of Weslie Pol (06-23012621).

In samenwerking met indebuurt Zwolle