Volledig scherm
Herman Brood © Anton Corbijn

IDFA nominaties voor Brood docu

ZWOLLE - De documentaire Unknown Brood van regisseur Dennis Alink wordt door het International Documentary Festival Amasterdam (IDFA) genomineerd in de categorieën Best Music Documentary en Best Dutch Documentary.

Dat werd na afloop van de première zaterdagavond in Koninklijk Theater Carré bekend gemaakt door producent Gideon Levy.

Documentaire
Unknown Brood is een documentaire die deels leunt op persoonlijke beelden die de Zwolse rockster/kunstenaar maakte tot 11 juli 2001, het moment waarop hij met een sprong van het dak van het Hilton Hotel Amsterdam een einde aan zijn turbulente leven maakte.

Het andere deel bestaat uit intieme interviews met de belangrijkste naasten en vrienden uit het leven van Brood.

Ovatie
De filmische manier waarop Alink persoonlijke beelden afwisselt met interviews in een welhaast psychedelische chronologie tot de sprong, zorgde voor een ovatie in een bomvol Carré.

Biograaf
Brood-Biograaf Bart Chabot: 'Geweldige documentaire, de nominaties zijn terecht. Als je een compleet beeld wil hebben van Herman, moet je moet je 'Unknown Brood' zien. De regisseur heeft een verrassend complete film gemaakt op een zeer originele manier. Hij kwam bij mij behoorlijk binnen in ieder geval,' aldus de schrijver die vele jaren intensief optrok met Brood en daar drie boeken over schreef.

Komende maandag staat een uitgebreid sfeerverhaal over de Amsterdamse première van Unknown Bood in de papieren versie van De Stentor.

In samenwerking met indebuurt Zwolle