De Grote Kerk in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Kerk in Zwolle. © Pedro Sluiter Foto

Iedereen houdt van Grote Kerk Zwolle, maar wie steekt financieel nek uit? ‘We hebben 4,5 ton nodig’

De Grote Kerk is een rotsvast rijksmonument in het centrum van Zwolle. Althans, als gebouw. Want nu de kerkelijke gemeente vertrokken is, blijkt het nog niet zo eenvoudig het financiële plaatje rond te krijgen. ,,We hebben eigenlijk 450.000 euro per jaar nodig.’’

3 reacties

 • Aliëtte de Vries

  1 maand geleden
  Misschien een idee dat wij Zwollenaren 3 euro p.p. per jaar neerleggen. De Grote Kerk tax. Iets moois behouden kost soms wat.
 • Jet van Brussel

  1 maand geleden
  Met deze berichtgeving beginnen mij de kriebels al weer te komen , is het de bedoeling om ons Zwollenaren al vast op te hoogte brengen van het gruwel van afbraak . Ik mag toch hopen dat men zes keer nadenkt alvorens dit te overwegen . Er zijn al meer historische panden gesloopt . De toenmalige bedenkers van de vernietiging zijn allang uit beeld , maar wij zitten voor eeuwig met de schade !
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Waar is die 450.000 euro jaarlijks voor nodig, er gebeurt nauwelijks wat of is 375.000 euro de gasrekening en 75.000 euro voor de werkster om de zaak een beetje stofvrij te houden. Het verbaast me overigens niet dat er niemand zijn vinger opsteekt, Zwolle heeft nu eenmaal niets met cultuur en historie als je zo eens bekijkt waar ze in het verleden de bulldozer op af gestuurd hebben. Misschien rappers op laten treden daar betalen ze wel voor en pak je ook nog 4 euro winst op een pilsje.
 1. Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’
  PREMIUM
  9

  Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’

  Huisartsen pikken de hoge werkdruk niet langer en eisen in een manifestatie, op 1 juli in Den Haag, dat de minister Ernst Kuipers er wat aan doet. De huisartsenzorg dreigt hoe langer hoe meer zelf ziek te worden. Drie huisartsen delen hun zorgen. ,,Het is rennen, vliegen, hollen. ’s Nachts word ik wakker en denk ik: ik ben die patiënt helemaal vergeten terug te bellen.’’