Volledig scherm
PREMIUM
Kooien in de IJsselhallen. © ANP

IJsselhallen werkt aan doorstart Vogelmarkt Zwolle

De IJsselhallen in Zwolle heeft al een paar aanbiedingen gehad van partijen die de populaire Vogelmarkt willen overnemen. Toch juicht vestigingsmanager Tony Denneboom niet te vroeg. ,,Dat De Volièrevriend ermee stopt is niet zonder reden; we zullen heel goed naar de organisatie moeten kijken.”

De markt staat twee keer per jaar op de agenda bij de IJsselhallen en is een belangrijk evenement voor Zwolle, zegt Denneboom. ,,Afgelopen weekend sprak ik een hoteleigenaar die alle kamers al heeft verhuurd voor februari, omdat er dan een nieuwe editie van de Vogelmarkt zou zijn. Als dit evenement stopt, dan is er echt sprake van een strop.” Ook de supermarkten doen goeie zaken, weet hij. ,,Je praat over duizenden bezoekers uit het buitenland die niet naar huis vertrekken zonder kaas en koffie mee te nemen. Natuurlijk merk je daar iets van.”

  1. Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttechnicus
    PREMIUM
    video

    Hedon is decor van nieuwe videoclip De Staat, met grote invloed van Zwolse lichttech­ni­cus

    Frontman Torre Florim van De Staat had de videoclip van de nieuwe single Mona Lisa al helemaal in zijn hoofd. Aan lichttechnicus Martijn Deenen uit Zwolle was de taak om dat idee tot uitvoer te brengen. De clip is opgenomen in zijn vaste podium Hedon. Naar tevredenheid van zanger-gitarist Florim: ,,We hadden mazzel dat Martijn erbij was. Hij heeft echt wel iets extra's toegevoegd.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle