Volledig scherm
PREMIUM
Kooien in de IJsselhallen. © ANP

IJsselhallen werkt aan doorstart Vogelmarkt Zwolle

De IJsselhallen in Zwolle heeft al een paar aanbiedingen gehad van partijen die de populaire Vogelmarkt willen overnemen. Toch juicht vestigingsmanager Tony Denneboom niet te vroeg. ,,Dat De Volièrevriend ermee stopt is niet zonder reden; we zullen heel goed naar de organisatie moeten kijken.”

De markt staat twee keer per jaar op de agenda bij de IJsselhallen en is een belangrijk evenement voor Zwolle, zegt Denneboom. ,,Afgelopen weekend sprak ik een hoteleigenaar die alle kamers al heeft verhuurd voor februari, omdat er dan een nieuwe editie van de Vogelmarkt zou zijn. Als dit evenement stopt, dan is er echt sprake van een strop.” Ook de supermarkten doen goeie zaken, weet hij. ,,Je praat over duizenden bezoekers uit het buitenland die niet naar huis vertrekken zonder kaas en koffie mee te nemen. Natuurlijk merk je daar iets van.”

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle