foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Getty Images

Impact van coronaperiode op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’

Meer dan de helft van jongvolwassenen in de GGD-regio’s IJsselland en Flevoland ervaart psychische klachten. Velen zijn eenzaam en hebben suïcidale gedachten. Tessa Overmars, onderzoeker publieke gezondheid bij de GGD IJsselland: ,,We zijn twee jaar verder nadat we de eerste effecten zagen van corona en eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Dat baart zorgen.”

19 reacties

  • Harry de Jong

    2 maanden geleden
    De vraag is of deze jongeren zonder Corona gelukkiger zouden zijn. Ik zie in mijn omgeving dat veel jongeren volledig in de watten gelegd zijn, weinig weerbaar zijn en minimale veerkracht hebben. Ook zonder Corona hebben ze het moeilijk. Simpelweg omdat ze niet geleerd hebben om met tegenslag om te gaan. Ook nu wordt hulp verwacht, met name van de overheid. Wek eens gedacht aan eigen regie? Aan een goed gesprek met iemand uit je sociale netwerk? Dat betekent wel dat de telefoon even uit moet.
  • J. Zeegers

    2 maanden geleden
    @Henk Hartog: Wat heerlijk voor u dat u blijkbaar niemand verloren bent aan corona en kunt beweren dat het een show was. De rest van de wereld heeft het anders ervaren, blijf maar fijn bij uw "wakkere" medestanders in uw en hun eigen gecreëerde droomwereldje.
  • Johannes van Dijk

    2 maanden geleden
    Eens met M vd Giessen. De sociale media verzieken op grote schaal het brein van jongeren. Een mooi alternatief is, om de dienstplicht voor 2-3 jaar, weer invoeren voor jongens en meiden. Zo leren ze tegelijk wat normen, waarden, en discipline.
  • Arend Van Faassen

    2 maanden geleden
    Diana van de Maat, het is gemakkelijk schreeuwen vanaf de kant, geef ook even aan waar dat geld fan vandaan moet komen. Dat laatste geldt trouwens voor iedereen die denkt dat het zo gemakkelijk is om maar even wat meer uit te geven.
  • Diana Van De Maat

    2 maanden geleden
    Zolang gemeentes en met name ommen is daar heel sterk in alleen maar bezuinigen op jeugdhulp gaat dit van kwaad naar erger. Ook het aantal thuiszitters loopt aardig op.en niemand die ze helpt omdat er geen geld voor is bah
  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.