Inge Spijkerman (links) en Sanne Tromp beginnen samen een kapsalon in de Assendorperstraat in Zwolle. Ondanks dat er al elf kappers in deze straat zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Spijkerman (links) en Sanne Tromp beginnen samen een kapsalon in de Assendorperstraat in Zwolle. Ondanks dat er al elf kappers in deze straat zitten. © Frans Paalman

In deze straat in Zwolle zitten maar liefst 12 (!) kappers: ‘Ooh? Ik schrik daar wel van’

Het aantal kappers in Zwolle is de afgelopen tien jaar naar recordhoogte gestegen. De Assendorperstraat is een echte hotspot: op een stukje van 800 meter zitten maar liefst twaalf kappers. Kan dat uit? Is het wenselijk? En waarom vestigt een nieuwe kapsalon zich juist hier? Een zoektocht naar antwoorden in dé kapperstraat van Zwolle.

9 reacties

 • wim koelewijn

  1 maand geleden
  Ja, als je weet wat een schaar is kan je knippen..als je weet wat een nagelvijl is kan je..enzovoort..(allemaal een beetje klanten en een flink deel is kort leven beschoren)
 • Remi lubberink

  1 maand geleden
  Aan banden leggen. Hoe vaak hoor je wel niet opleidingen met een maximum aantal plekken voor de betreffende studie. Laat ze dat hier maar eens doen, en dan al die vloggers en influencers en beroepen die geen werk zijn aan banden leggen. Het is te zot voor woorden dat we straks geen metselaar en stratenmakers meer hebben. Echt het wanbeleid van onze Overheid en ook maatschappelijk draagt hier z'n steentje aan bij. Bovendien waarom is in Nederland alles zo extreem duur en andere landen goedkoper?
 • Ed Noorman

  1 maand geleden
  Mogelijkheden genoeg om te wassen....
 • Jet van Brussel

  2 maanden geleden
  Je snapt niet dat ze allemaal overleven toch ?
 • Rienie Franssen

  2 maanden geleden
  In 2018 hadden we in Apeldoorn maaar liefst 264 kappers. Nu ? Ik denk dat we wel door de 300 kappers gaan.