Volledig scherm
© ANP

Inbreker begint nieuw jaar in de cel

ZWOLLE - Een 18-jarige man uit Apeldoorn heeft niet kunnen genieten van het vuurwerk, omdat hij de jaarwisseling in de arrestatiecel op het politiebureau heeft moeten doorbrengen.

De man zou hebben ingebroken bij een woning aan de Buitenkant in het centrum van Zwolle. Twee andere mannen die bij de inbraak betrokken waren, wisten te ontkomen.

Het drietal zette het op een lopen nadat ze in de woning werden overlopen. De ingeschakelde politieagenten wisten aan de hand van de verkregen signalementen één van de verdachten in de Brouwerstraat te herkennen. Toen de verdachte de agenten ook in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Er volgde een achtervolging te voet die via het Gasthuisplein en de Kerkplein naar de Diezerpoorterplas leidde. Daar werd de Apeldoorner aangehouden.

De man had allemaal attributen op zak die zeer waarschijnlijk niet op legale wijze bij hem terecht zijn gekomen. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor in de cel plaats kon nemen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle