Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen. © Instagram (bewerkt)

Instagram-lek politie Zwolle legt risico bloot: ‘Deel dit soort documenten helemaal niet meer’

De politie zou moeten stoppen met het delen van gevoelige documenten op sociale media, om het lekken van informatie te voorkomen. Dat stelt Bart Custers, hoogleraar Law & Data Science aan de Universiteit Leiden. Deze week ging het mis in Zwolle: de naam van een minderjarig zedenslachtoffer werd door de politie op Instagram gezet. De familie van het slachtoffer is inmiddels door de politie geïnformeerd.

0 reacties

  1. Run op kaarten voor uitzwaaiwedstrijd Oranje Leeuwinnen in vol PEC Zwolle-stadion: ‘Geweldig voor de fans én de spelers’
    PREMIUM

    Run op kaarten voor uitzwaai­wed­strijd Oranje Leeuwinnen in vol PEC Zwol­le-stadion: ‘Geweldig voor de fans én de spelers’

    Duizenden fans probeerden vanochtend een ticket te bemachtigen om de Oranje Leeuwinnen nog een laatste keer in actie te zien voor ze op 6 juli afreizen naar Tokio voor de Olympische Spelen. Op zaterdag 3 juli vanaf 15.00 spelen de Nederlandse voetbalsters in een bomvol PEC Zwolle-stadion in de aanloop naar de Olympische Spelen een laatste oefeninterland, tegen Zuid-Afrika.