Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen. © Instagram (bewerkt)

Instagram-lek politie Zwolle legt risico bloot: ‘Deel dit soort documenten helemaal niet meer’

De politie zou moeten stoppen met het delen van gevoelige documenten op sociale media, om het lekken van informatie te voorkomen. Dat stelt Bart Custers, hoogleraar Law & Data Science aan de Universiteit Leiden. Deze week ging het mis in Zwolle: de naam van een minderjarig zedenslachtoffer werd door de politie op Instagram gezet. De familie van het slachtoffer is inmiddels door de politie geïnformeerd.

0 reacties

 1. Zwolle kondigt bij eerste Fietsfestival flinke investeringen en proef met ‘snuffelfiets’ aan
  PREMIUM
  met video
  4

  Zwolle kondigt bij eerste Fietsfesti­val flinke investerin­gen en proef met ‘snuffel­fiets’ aan

  De gemeente Zwolle heeft bij het eerste landelijke Fietsfestival in eigen stad flinke investeringen en een proef met ‘snuffelfietsen’ aangekondigd. Zwolle wil de ruim 53 miljoen euro extra die ze vanuit het Rijk krijgt voor woningen deels investeren in betere fietswegen. De gemeente meldt ‘goede oplossingen’ te hebben voor ‘het hoofdpijndossier van het station’.