In juni besloot Zwolle fietsers meer ruimte te geven door bijvoorbeeld verkeerslichten voor fietsers sneller op groen te laten springen.
Volledig scherm
In juni besloot Zwolle fietsers meer ruimte te geven door bijvoorbeeld verkeerslichten voor fietsers sneller op groen te laten springen. © Frans Paalman

Internationale fietsorganisatie roept Zwolle uit tot beste fietsstad van de wereld

Zwolle is door een internationale fietsorganisatie uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. People for Bikes beoordeelt al jaren wereldsteden op fietsvriendelijkheid, maar nam dit jaar voor het eerst ook kleinere steden mee in hun beoordeling. Dat leverde Zwolle de eerste plek op.

3 reacties

 • Ruesink

  4 maanden geleden
  Nou eh B. Veerman, de hel qua fietsen is op dit moment op TV en heet Parijs Roubaix.
 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  Deze resultaten zullen nog wel uit het verleden zijn, Zwolle is inmiddels actief bezig om Zwolle een hel voor fietsers te maken. Het afsluiten van de binnenstad voor fietsers is daar het meest recente voorbeeld van.
 • rampen

  4 maanden geleden
  Kunnen (en moeten) veel steden nog veel van leren. Mooi resultaat in veel opzichten, zoals bevordering eigentijdse mobiliteit , bereikbaarheid en veiligheid dat zijn belangrijke elementen.
 1. PEC-trainer Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigingen tegen SC Heerenveen

  PEC-trai­ner Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigin­gen tegen SC Heerenveen

  PEC Zwolle start zaterdag tegen SC Heerenveen (aanvang 20.00 uur) met vrijwel dezelfde ploeg waarmee het woensdag begon in de beker tegen NAC Breda (2-1 verlies). Dat betekent dat Gervane Kastaneer na zijn drie gemiste kansen gewoon in de basis staat. Rico Strieder is nog een twijfelgeval. Maikel van der Werff, de verdediger die vrijdag voor een halfjaar tekende, zit voor het eerst bij de selectie. Hij begint op de bank.