Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Esther Zeinstra: ,,Heel lang was er maar weinig keuze in de behandeling van MS, maar in korte tijd is er een veelheid aan nieuwe medicatie gekomen.” © Wilbert Bijzitter

Isala-neuroloog Esther Zeinstra start MS-centrum: ‘Ontwikkelingen rond MS in stroomversnelling‘

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte die je leven ingrijpend verandert, weet neuroloog Esther Zeinstra van ziekenhuis Isala in Meppel. Zij behandelt al dertien jaar mensen met deze ziekte. Nu heeft ze een gespecialiseerd MS-centrum opgezet binnen Isala Meppel.

Dat gaat donderdag van start met een symposium. Dan ontvangt het centrum ook het zogenoemde Vlinderkeurmerk van het MS Fonds. Het keurmerk wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die gespecialiseerde zorg bieden aan MS-patiënten. Isala is het dertiende ziekenhuis met zo’n keurmerk en naast het MCL in Leeuwarden de enige in noord-oost Nederland.

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle