Neuroloog Esther Zeinstra: ,,Heel lang was er maar weinig keuze in de behandeling van MS, maar in korte tijd is er een veelheid aan nieuwe medicatie gekomen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Esther Zeinstra: ,,Heel lang was er maar weinig keuze in de behandeling van MS, maar in korte tijd is er een veelheid aan nieuwe medicatie gekomen.” © Wilbert Bijzitter

Isala-neuroloog Esther Zeinstra start MS-centrum: ‘Ontwikkelingen rond MS in stroomversnelling‘

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte die je leven ingrijpend verandert, weet neuroloog Esther Zeinstra van ziekenhuis Isala in Meppel. Zij behandelt al dertien jaar mensen met deze ziekte. Nu heeft ze een gespecialiseerd MS-centrum opgezet binnen Isala Meppel.

Dat gaat donderdag van start met een symposium. Dan ontvangt het centrum ook het zogenoemde Vlinderkeurmerk van het MS Fonds. Het keurmerk wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die gespecialiseerde zorg bieden aan MS-patiënten. Isala is het dertiende ziekenhuis met zo’n keurmerk en naast het MCL in Leeuwarden de enige in noord-oost Nederland.

 1. Ricksen-biograaf uit Zwolle komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’
  PREMIUM

  Rick­sen-biograaf uit Zwolle komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’

  Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.
 2. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
  PREMIUM
  Video

  Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

  ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle