Isala in Zwolle
Volledig scherm
Isala in Zwolle © Getty Images

Isala scherpt corona-maatregelen aan: geen kinderen meer op bezoek op verpleegafdelingen

Isala in Zwolle wil geen kinderen onder de 18 jaar meer tijdens de bezoektijden in het ziekenhuis. Dit om de risico's voor verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken.

Het Zwolse ziekenhuis heeft de maatregelen ten aanzien van de bezoeken aan patiënten flink aangescherpt. Die gaan vandaag in.

Er mag nog maar een bezoeker per patiënt tijdens het bezoekuur op de verpleegafdelingen. Op de verpleegafdeling en intensive care voor coronapatiënten mag geen enkele bezoeker meer. Alleen in overleg met de IC zou het nog wel kunnen. Ook op de afdeling Hematologie (bloedziekten) worden geen bezoekers meer toegestaan. 

Kinderafdeling

Daarentegen mogen er nog wel twee ouders op de kinderafdeling en de NICU (intensieve zorg voor vroeggeborenen), maar ook hier mogen kinderen onder de 18 jaar niet meer mee. Partners op de afdeling verloskunde kunnen nog wel bij de bevalling of in geval van een keizersnede zijn. Maar er worden door het ziekenhuis beschermingsmaatregelen genomen als er klachten zijn zoals hoesten, koorts, neusverkouden of kortademigheid.

Bij patiënten in hun laatste levensfase mogen slechts twee bezoekers per keer. Ook daar geldt: zijn er verkoudheidsklachten, dan moeten beschermingsmaatregelen worden nageleefd. En bij spoedpatiënten die binnenkomen op de spoedeisende hulp (SEH) mag ook nog maar één begeleider mee. Bij een corona-verdachte patiënt gaat de begeleider weg zodra de patiënt is opgevangen.

Röpcke Zweers

Ook het Hardenbergse Röpcke Zweers-ziekenhuis heeft de bezoekregeling per vandaag aangepast. Er is nog maar een bezoekmoment op een dag mogelijk; alleen tussen 19 en 20 uur.

Gisteren sloot de Saxenburgh-groep waaronder dit ziekenhuis valt al haar verpleeghuizen voor bezoekers. Een uitzondering is er voor familieleden van mensen die op sterven liggen. 

Patiënten waarvan hun poliklinische afspraak nog wel doorgaat, mogen er ook maar één begeleider meenemen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle