Het Isala-ziekenhuis in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. © Getty Images

Isala stroomt vol met covid-patiënten: dit is waarom het ziekenhuis al moet ingrijpen (terwijl het vorig jaar nog veel drukker was)

Isala in Zwolle heeft als eerste ziekenhuis in het land noodgedwongen patiënten moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Vorig jaar rond deze tijd lag er een veelvoud aan corona-patiënten. Hoe zit dat? ,,We hebben ook te maken met een grote toestroom van acute zorg en verloskunde’’, zegt Isala-bestuurder Ina Kuper.

40 reacties

 • PMH Fijn

  11 maanden geleden
  Waar niemand het over heeft is het per jaar teruglopende gezondheid vd gemiddelde (Nederlander) mens. Stress, gebrek aan beweging, ongezonde voeding etc. Je immuunsysteem is voor het overgrote deel sterk te maken, maar liever kiest men voor symptoombestrijding. En nu staan we met de ruggen tegenover elkaar “gevaccineerd en ongevaccineerd” zonder ook maar even in de spiegel te kijken om te zien wat jezelf kan doen om bij te dragen aan een gezondere leefstijl met de daaraan verbonden voordelen
 • Jan Willemsen

  12 maanden geleden
  De domme dominee die de gereformeerde schapen verteld niet te vaccineren is werkelijk een ramp voor die zielige gelovigen.
 • Jeroen Oosterlaar

  12 maanden geleden
  Inge, luister je ook wel eens naar hun? Zo nee, wellicht dat dat eens een idee is.... Overigens kan ook jij anderen besmetten en de oorzaak zijn dat ingrepen worden uitgesteld. H. Sax Mooi en mee eens!
 • H. Sax

  12 maanden geleden
  @Inge zeissink, hou van hen zoals houden van bedoeld is; onvoorwaardelijk. Heb respect voor hen en voor hun mening en hun keuzes 😊
 • Inge

  12 maanden geleden
  Zelf meteen gevaccineerd toen dat kon. Maar mijn zoon en schoondochter (beide twintigers) zijn nog steeds niet gevaccineerd. Ik hou van ze, maar ik vind dat heel erg. Ze lijken zich niet te realiseren dat ze ook voor anderen verantwoordelijk zijn. Ze kunnen anderen besmetten of er de oorzaak van zijn dat ingrepen worden uitgesteld. Ik maak me erg zorgen, dus kom niet aan met 'keuzevrijheid' en redenen om niet te vaccineren. Wat ik nodig heb is een GOEDE tip om ze toch over de streep te trekken.